• Temmuz
    Sardalyenin mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve buğulama-fırına elverişlidir. Tekir ve barbunya yine lezzetlidir. Kefal bu ayda lezzetsizdir daha az avlanır.

  • Ağustos
    Çingene palamudu mevsimini açar. Boyu uskumru kadar veya biraz daha iridir. Levreğe bile tercih edilir. Sardalyanın ise en lezzetli zamanıdır. Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

  • Eylül
    Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.

"Tarabya,18. ve 19. yüzyıllarda İstanbul aristokratlarının dinlenme yeri olarak oldukça ünlüydü"